Stranden

De Long Beach bij Kokkari.

Op Samos is het eigenlijk erg eenvoudig. De noordkust heeft kiezelstranden en de zuidkust heeft zandstranden. Nabij Kokkari zijn enkele mooie stranden. De Long Beach is het lange strand bij Kokkari. Het is een schoon strand met over het algemeen voldoende ruimte om te genieten van zon, strand en zee. De verschillende strandcafés maken het erg comfortabel.Ons favoriete strandcafé is de Long Beach hotel. De eigenaar, Charlie, serveert heerlijke salades en broodjes. Daarnaast zit je er relaxed met meestal passende achtergrondmuziek en natuurlijk een prachtig uitzicht op zee. En vergeet de verfrissende drankjes niet…..

Calma Beach

Het kleine strand nabij het onbewoonde schiereiland is sinds 2017 prachtig opgeknapt met mooie strandbedden en een beachbar. Erg trendy op dit moment!

.

                                                                       

Dan is er Lemonakia. Dit strand ligt mooi beschut.  Dit strand ligt ten westen van Kokkari en is erg gezellig, maar soms ook druk. Lemonakia kent twee goede restaurants. Het is vanuit Kokkari ongeveer 15 minuten lopen naar Lemonakia.  Dimitri’s Restaurant op Lemonakia is een aanrader!!

Iets verder dan Lemonakia ligt Tsamadou.  Tsamadou is gedeeltelijk ook naaktstrand.

De meeste stranden zijn voorzien van huurbedden met parasol en een douche. De afgelopen jaren was hiervoor de prijs: 5 Euro voor twee strandbedden met parasol.

In het zuiden van eiland vind je de mooiste stranden. Deze zandstranden zijn meestal vrij toegankelijk tenzij ze gepacht zijn door een hotel.

Een mooi strand is Psili Ammos, wat wit strand betekent. Dit strand ligt in het zuid-oosten en is zeker de moeite waard om te bezoeken. Zeker met kinderen, dit strand loopt geleidelijk af en is erg kind-vriendelijk. De zuidelijke stranden kunnen in de zomer erg warm zijn. De noordelijke wind biedt vaak een gewenste afkoeling.

Klima Beach, het warmste strand

Mourtia Beach

Seitani strand – er zijn er twee, het kleine en het grote ligt aan het noord westen van het eiland voorbij Karlovassi. Deze twee stranden zijn duidelijk de mooiste stranden op het eiland, maar zijn alleen te voet bereikbaar.