Winkelen

Het winkelen in Kokkari wordt steeds leuker. Dit komt doordat er steeds meer bijzondere winkeltjes bijkomen. Er zijn verschillende souvenirshops, maar het aanbod wisselt ieder jaar.

‘Melissa’ is een winkel die zich richt op verkoop van lokaal geproduceerde authentieke producten als de Vakalis wijnen, olijf olie en ouzo. Maar ook handgemaakte cadeaus en olijfzeep in verschillende geuren.

‘Melissa’ is te vinden vlak naast Vagelis Bar op het pleintje in het centrum

 

.. ..

De mooiste winkels zijn echter de juwelierszaken en sommige souvenirwinkeltjes. Dus voor ieder wat wils….

.. 

Carousel en Graffiti, bijzondere cadeauwinkels met veel leuke verrassingen.

De kleine straatjes herbergen ook verschillende winkeltjes. Grote winkels tref je niet aan in Kokkari. Dit geldt ook voor de supermarkten. Deze zijn er volop, waarvan de meeste familiewinkeltjes zijn.

 Voor de echte supers moet je richting Samos-stad. Daar zijn er verschillende, zoals de Bazaar op de kruising bij Tris-Eglesis.Op de hoofdweg van Samos naar Pythagorion is  een Lidl gevestigd. Bij de wijncoöperatie voor Samos stad bevindt zich een AB supermarkt. Deze supermarkt vind je ook in Karlovassi. De AB supermarkten hebben het ruimste assortiment.

Overigens kun je de meeste boodschappen bij de lokale winkeltjes doen.

Bakkerijen heeft Kokkari ook. Er zijn twee bakkerszaken in het centrum en er is een banketbakker met de heerlijkste zoete lekkernijen zoals Baklava. Veel supermarkten verkopen ook brood.

Pinnen is mogelijk in Kokkari. Er zijn meerdere pinautomaten. Let op! Veel banken rekenen een klein bedrag bij het pinnen behalve de Alpha Bank.

..

De typische kommen van Pythagoras, te koop bij de plaatselijke pottenbakker

traditionele “supermarkt” ..

Postkantoor

Kokkari is een klein gezellig stadje, waarbij de sfeer van de winkeltjes past. Voor het echte “shoppen” kun je naar Samos-stad. Als je kaarten wilt versturen kun je ze het beste posten bij het postkantoor. Hoewel dit ook geen garantie is voor een snelle verzending naar nederland…

boven; Pinoccio, voor natuurproducten, kruiden en houten souvenirs.