Uitgaan

Vooral ’s avonds is het gezellig in het centrum van Kokkari. De vele restaurants en cafés bieden dan volop sfeer en gezelligheid. De gezelligheid wordt versterkt door de vorm van Kokkari. Door zijn komvormige centrum met de twee boulevards aan het water wordt de sfeer versterkt omdat er bijna overal zicht is op zee en bij donker door de schittering van de vele gelegenheden in het water.

Er zijn diverse cafés in Kokkari waar je gezellig wat kunt drinken. Er zijn luxe cocktailbars langs de boulevards en er zijn de typisch Griekse kafenions. Ons vaste stekje is Vagelis Bar op de Platia, het oude pleintje. Vagelis, de eigenaar, heeft de zaak overgenomen van zijn vader, maar werkt hier zelf al vanaf zijn dertiende jaar. Het is een gezellig café waar ook de Grieken zelf graag komen. Daardoor is er veel contact tussen de toeristen en de lokale bevolking. Vagelis is een fantastische gastheer. Hij weet een goede en gemoedelijke sfeer te creëren.

Er is volop keus in restaurants, cafés, cocktailbars en Griekse snackbars. Toch heeft dat de sfeer niet negatief beïnvloed. De Griekse sfeer is juist voelbaar op de terrassen en bij de restaurants en dat is erg leuk.

Voor toeristen die graag ook een avond of nacht willen dansen; In diverse cafés gaan ’s avonds laat de deuren dicht, zoals bij Vagelis Bar. Je kunt daar prima dansen op actuele top 40 muziek of met de Grieken meedansen op de Griekse muziek.

Ook overdag is er voldoende te beleven. Tijdens de siesta is het over het algemeen wat rustiger. Er zijn ook dan nog voldoende restaurants open, de strandcafés zijn dan zeker open.

Dus; volop keuze, en naar ieders wens met voldoende mogelijkheden tot afwisseling. En voor jong en oud iets te beleven. Wat wil je nog meer?