Restaurants

 

Kokkari is in de zomer een bruisend en gezellig plaatsje met een goed uitgaansleven. Dit vind je vooral terug in de vele restaurants die er zijn. Dit brengt direct ook een probleem met zich mee; wat is een goed restaurant?

Bij het uitzoeken van een restaurant zijn een paar zaken belangrijk: Kijk of een restaurant goed loopt en of het bij de Griekse restaurants familierestaurants zijn, deze zijn meestal het best.

Wij hebben zo onze vaste “stekkies” en zoeken naar afwisseling. Daarom bevelen wij de volgende restaurants aan:

Grieks taverne Stathis

Eén van de oudste restaurants in Kokkari is het familie resturant Stathis. Het wordt beheerd door Stathis en zijn twee zonen. Het ligt aan het pleintje (platia) middenin het centrum en prachtig aan de baai. Geniet van de prima traditionele gerechten. Ook staat dit restaurant bekend om de lekkere grill gerechten.

fk-58stathis 1

Italiaans restaurant Girasole

Restaurant Girasole is een typisch Italiaans Restaurant met een zeer enthousiast team van Italiaanse medewekers. Francesca en Luca creëren een gezellige sfeer en bieden een origineel Italiaanse keuken met heerlijke pizza’s, huisgemaakte pasta’s en vis en vleesgerechten. Voor ons is dit restaurant het allerbeste restaurant van Kokkari wat betreft sfeer en kwaliteit van het eten. Zowel Grieken als toeristen bezoeken Girasole regelmatig. Girasole is gevestigd op de hoofdweg aan het lange strand.

girasole buiten

Grieks Taverne Kriti

Grieks Taverne Kriti is gelegen aan de ‘platia’ in het centrum. Een sfeervolle plek waar altijd wel iets te beleven is. Het restaurant wordt beheerd door Fotini met wat hulp van haar moeder die graag nog meewerkt. Samen zorgen ze voor een gezellfge avond, met eenvoudige, smaakvolle gerechten. Naast dat de gerechten een traditioneel karakter hebben, geldt dat ook voor de prijs. Lekker eten voor weinig!

Tarzanas

Een klein en erg gezellig familie restaurant. Erg in trek bij de plaatselijke bevolking. Zeer betaalbare en erg verse gerechten. Vooral de visgerechten zijn een aanrader. Te vinden aan het begin van het lange strand. Je kunt hier heerlijk tafelen op het strand.

Tarzanas 1restaurants basis foto

 

Taverna Basilico in Nirefs

Eigenaresse Rossanna heeft restaurant Nirefs veranderd in een plek waar je zowel Grieks als Italiaanse gerechten kunt bestellen, na het sluiten van haar andere restaurant Basilico. Je zit hier erg leuk, boven het kleine strand “Small Lemonakia” bij het onbewoonde schiereiland met een prachtig uitzicht. Je kunt terecht voor een heerlijke lunch of een fantastisch diner in de avond. Het restaurant is bereikbaar met een brede trap vanaf het kleine strand of via de weg bovenin het dorp.

Sophia’s Mezedes

Leuk klein restaurant aan het lange strand dichtbij het centrum. Heerlijke kleine gerechten, de mezedes. Iedere dag verse gerechten. Echt een aanrader!

Sofia's Mezedaki 2Sofia's Metzedaki 1

Grill Restaurant Zakore

In 2015 geopend en direct erg populair. Vooral bekend om de heerlijke grillgerechten. Lekker tafelen voor een goede prijs.

zakore 2

Zakore foto 1

 

Restaurant Dionysos

Een familie restaurant, centraal gelegen in het centrum aan de weg langs het grote strand. Het restaurant heeft een binnentuin, waardoor het ’s avonds niet snel afkoelt door de zeewind. De eigenaar van Dionysos heeft ook de plaatselijke slagerij. Dit is merkbaar: de vleesgerechten zijn erg goed!

Grieks Café en Restaurant Bira

Tegenover de grote kerk en het busstation aan de doorgaande weg bevindt zich het origineel Griekse Eethuis Bira. Dit restaurant is één van de oudste eetgelegenheden in Kokkari en staat bekend om een aantal typisch origineel Griekse gerechten. De kleine kaart biedt een beperkt maar juist zeer goed aanbod.

.

Cafetaria Pitabar

Wij bevelen u niet zo snel een broodje pita aan. Maar de pitabroodjes van deze cafetaria zijn erg smaakvol. Ook met kip verkrijgbaar. Tevens hebben ze heerlijke, betaalbare, schotels en andere tussendoortjes.

Te vinden tegenover en naast de taxi standplaats aan de doorgaande weg. Echt een aanrader!

giros grill

Dimitri’s Restaurant op Lemonakia Beach

 Dimitri’s Restaurant op Lemonakia Strand – voor een heerlijke Griekse lunch in echt Griekse stijl bij het heerlijke Lemonakia Strand (zie foto’s hieronder)