De zeerob leeft niet meer

Helaas ook een slecht bericht: De zeerob die een aantal jaar de stranden rondom Kokkari aandeed leeft niet meer. Dus geen commotie meer op het strand als de zeerob aan komt zwemmen. 

6 pinautomaten

Kokkari heeft op dit moment 6 pinautomaten die in werking zijn. De meesten zijn te vinden langs de doorgaande weg in het centrum.

Win dag gratis autohuur bij Autoland

 

 

 

Als je tot 31 december van dit jaar een vakantie ervaring over Kokkari plaatst in ons gastenboek dan maak je kans op een dag gratis autohuur in 2018 of 2019.

Deze prijs wordt aangeboden door Autoland en Kokkari.nl. Uit alle deelnemers van dit jaar wordt één winnaar getrokken.

In januari 2018 wordt de winnaar bekend gemaakt.

 

Lemonakia Restaurant open

Afgelopen winter is Dimitri, de eigenaar van het restaurant Lemonakia Beach bij het Lemonakia strand, bij een tragisch eenzijdig ongeval om het leven gekomen. Dimitri was als eigenaar van Lemonakia Beach een graag gezien persoon en een zeer warme persoonlijkheid. Naast dat het heerlijk vertoeven was op zijn strand en in zijn restaurant was zijn aanwezigheid een reden om daar langs te gaan.

Zijn overlijden heeft veel los gemaakt en hij laat een vrouw en twee jonge kinderen achter. Voor vele vaste bezoekers van Lemonakia Beach zal het een grote vraag zijn geweest of het restaurant nog open zou gaan dit jaar. Dit is zeker het geval. Zijn vrouw en zus pakken de draad weer op en zullen er alles aan doen om zijn gastvrijheid en de prettige sfeer als ook het goede eten voort te zetten.

We zullen Dimitri zeker missen, dat wel… Maar we gaan er weer naartoe en wij hopen velen met ons!

 

 

Nieuws over vluchtelingen op Samos

Wij ontvangen vragen via de mail over de vluchtelingenstroom op Samos. Heel begrijpelijk dat hier vragen over worden gesteld.

De situatie is erg veranderd ten opzichte van 2015. Nu de ‘deal’ met Turkije wordt uitgevoerd is de stroom vluchtelingen gestopt . Dit betekent niet dat er geen vluchtelingen aankomen, maar het zijn er maar enkelen per week en de kans dat je ermee wordt geconfronteerd is nihil.

Wel zijn er nog vluchtelingen in de opvang achter Samos stad. Zij wachten nog op een verblijfsstatus.

 

 

Nieuws van ‘Kattenhulp Samos’

Beste allemaal,

Elke bezoeker van Kokkari weet, naast de schoonheid van het eiland, dat er vele vele (teveel) zwerfkatten leven in Kokkari en in heel Samos. Stichting Kattenhulp Griekenland is opgericht, om deze katten te helpen. We hebben nu al twee grote sterilisatie campagnes georganiseerd, vooral gericht op Kokkari, waardoor zo ongeveer de helft van de katten hier al geholpen is. (te herkennen aan de zg ‘eartip’ een stukje dat van een oortje wordt gehaald zodat ze niet opnieuw geopereerd worden.)

We helpen het hele jaar door, kijk maar op onze website! Maar om ons werk te kunnen blijven doen, hebben we middelen nodig.. We hebben nu een erg leuke fotowedstrijd georganiseerd: http://www.kattenhulpgriekenland.com/fotowedstrijd.html  Deze loopt tot 13 maart. Er zijn leuke prijzen te winnen, en hoe meer inzendingen, hoe beter wij kunnen doorgaan met katten te helpen, die ons zo nodig hebben..

Doe dus mee! Iris, oprichter Stichting Kattenhulp Griekenland