Lemonakia Restaurant open

Afgelopen winter is Dimitri, de eigenaar van het restaurant Lemonakia Beach bij het Lemonakia strand, bij een tragisch eenzijdig ongeval om het leven gekomen. Dimitri was als eigenaar van Lemonakia Beach een graag gezien persoon en een zeer warme persoonlijkheid. Naast dat het heerlijk vertoeven was op zijn strand en in zijn restaurant was zijn aanwezigheid een reden om daar langs te gaan.

Zijn overlijden heeft veel los gemaakt en hij laat een vrouw en twee jonge kinderen achter. Voor vele vaste bezoekers van Lemonakia Beach zal het een grote vraag zijn geweest of het restaurant nog open zou gaan dit jaar. Dit is zeker het geval. Zijn vrouw en zus pakken de draad weer op en zullen er alles aan doen om zijn gastvrijheid en de prettige sfeer als ook het goede eten voort te zetten.

We zullen Dimitri zeker missen, dat wel… Maar we gaan er weer naartoe en wij hopen velen met ons!

 

 

Nieuws over vluchtelingen op Samos

Wij ontvangen vragen via de mail over de vluchtelingenstroom op Samos. Heel begrijpelijk dat hier vragen over worden gesteld.

De situatie is erg veranderd ten opzichte van 2015. Nu de ‘deal’ met Turkije wordt uitgevoerd is de stroom vluchtelingen gestopt . Dit betekent niet dat er geen vluchtelingen aankomen, maar het zijn er maar enkelen per week en de kans dat je ermee wordt geconfronteerd is nihil.

Wel zijn er nog vluchtelingen in de opvang achter Samos stad. Zij wachten nog op een verblijfsstatus.

 

 

Speelse zeerob is nog steeds vaste gast op de Long Beach in Kokkari

FB_20140803_00_30_01_Saved_PictureFB_20140808_19_56_04_Saved_PictureOm de paar dagen bezoekt een zeerob het lange strand (Long Beach) in Kokkari. Hij heeft een plekje gevonden in de buurt van Stavento en Long Beach Hotel. Dus wat meer aan het einde van het strand nabij het centrum. De zeerob is er al vanaf voorjaar 2014. De Griekse dierenbescherming ontfermt zich over de zeerob en de zeerob is in goede conditie en lijkt te genieten van de aandacht. Er zijn wel restricties: svp niet voeren en niet te dicht in de buurt komen. Als de zeerob in het water op je af komt, ga dan het water uit. De zeerob is erg speels en kan dan bijten uit enthousiasme. De zeerob is van een soort ras waarvan er nog maar een paar honderd zijn in Griekenland. Daarom wordt er ook zo op hem gelet. Toch apart om dit mee te maken. Liggend op het strand en als buurman een zonnende zeerob!

4 pinautomaten

Kokkari heeft op dit moment 4 pinautomaten die in werking zijn. De meesten zijn te vinden langs de doorgaande weg in het centrum.

Nieuws van ‘Kattenhulp Samos’

Beste allemaal,

Elke bezoeker van Kokkari weet, naast de schoonheid van het eiland, dat er vele vele (teveel) zwerfkatten leven in Kokkari en in heel Samos. Stichting Kattenhulp Griekenland is opgericht, om deze katten te helpen. We hebben nu al twee grote sterilisatie campagnes georganiseerd, vooral gericht op Kokkari, waardoor zo ongeveer de helft van de katten hier al geholpen is. (te herkennen aan de zg ‘eartip’ een stukje dat van een oortje wordt gehaald zodat ze niet opnieuw geopereerd worden.)

We helpen het hele jaar door, kijk maar op onze website! Maar om ons werk te kunnen blijven doen, hebben we middelen nodig.. We hebben nu een erg leuke fotowedstrijd georganiseerd: http://www.kattenhulpgriekenland.com/fotowedstrijd.html  Deze loopt tot 13 maart. Er zijn leuke prijzen te winnen, en hoe meer inzendingen, hoe beter wij kunnen doorgaan met katten te helpen, die ons zo nodig hebben..

Doe dus mee! Iris, oprichter Stichting Kattenhulp Griekenland