Samos Ouzo te koop in Nederland

Giokarini Ouzo van Samos is te koop bij de Griekse Winkel.

Hierbij de link: https://www.degrieksewinkel.nl/product/giokarini-ouzo-samos-07-lit/

Liefhebbers van de zeer smakelijke Ouzo van Samos kunnen deze online bestellen in Nederland of afhalen in de winkel.

 

Wij hebben deze Ouzo besteld en de levering is prima verlopen.

Kokkari is weer open…

Na een onzekere periode is Kokkari weer open voor toeristen. Samos is de afgelopen maanden vrij gebleven van Covid-19 besmettingen. Laten we hopen dat het zo blijft. Verschillende accommodaties en restaurants blijven gesloten. Informeer goed bij je reisorganisatie of jouw accommodatie nog wel open gaat deze zomer. De ondernemers in Kokkari doen er alles aan om jou een onbezorgde vakantie te laten beleven. De Griekse hartelijkheid zal er zeker weer zijn!

Wandelboekje Samos

 

 

 

 

 

 

 

Dit is een praktisch wandelboekje voor alle liefhebbers van wandelingen op Samos. Het boekje is van Paul van Bodengraven, 80 pagina’s. Onder andere te koop bij bol.com

Prachtige grot aan de zuidkust

 

 

 

 

 

 

Een klein prachtig wonder van de natuur, deze grot aan de zuidkust van Samos. De kleuren op de foto zijn echt!  Nog niet lang geleden ontdekt en echt een aanrader om naar toe te gaan? Waar….? Dat is een klein geheim…:) Je kunt de grot zwemmend bereiken.

Onkosten voor opnemen geld.

Bij drie van de vier Griekse banken worden transactiekosten gerekend bij het opnemen van geld. Alleen Alpha Bank rekent geen kosten (vooralsnog). De kosten variëren tussen de twee en vier euro per transactie.

De Griekse banken mogen dit volgens Europese regels doen als ze deze kosten ook rekenen bij inwoners van Griekenland. Ook de Grieken betalen transactiekosten als ze niet bij hun eigen bank geld opnemen.

De zeerob leeft niet meer

Helaas ook een slecht bericht: De zeerob die een aantal jaar de stranden rondom Kokkari aandeed leeft niet meer. Dus geen commotie meer op het strand als de zeerob aan komt zwemmen. 

Nieuws over vluchtelingen op Samos

Wij ontvangen vragen via de mail over de vluchtelingenstroom op Samos. Heel begrijpelijk dat hier vragen over worden gesteld.

De situatie is erg veranderd ten opzichte van 2015. Nu de ‘deal’ met Turkije wordt uitgevoerd is de stroom vluchtelingen flink verminderd . Dit betekent niet dat er geen vluchtelingen aankomen, maar het zijn er aanzienlijk minder en de kans dat je ermee wordt geconfronteerd is nihil.

Wel zijn er nog vluchtelingen in de opvang achter Samos stad. Zij wachten nog op een verblijfsstatus.

 

 

Nieuws van ‘Kattenhulp Samos’

Beste allemaal,

Elke bezoeker van Kokkari weet, naast de schoonheid van het eiland, dat er vele vele (teveel) zwerfkatten leven in Kokkari en in heel Samos. Stichting Kattenhulp Griekenland is opgericht, om deze katten te helpen. We hebben nu al twee grote sterilisatie campagnes georganiseerd, vooral gericht op Kokkari, waardoor zo ongeveer de helft van de katten hier al geholpen is. (te herkennen aan de zg ‘eartip’ een stukje dat van een oortje wordt gehaald zodat ze niet opnieuw geopereerd worden.)

We helpen het hele jaar door, kijk maar op onze website! Maar om ons werk te kunnen blijven doen, hebben we middelen nodig.. We hebben nu een erg leuke fotowedstrijd georganiseerd: http://www.kattenhulpgriekenland.com/fotowedstrijd.html  Deze loopt tot 13 maart. Er zijn leuke prijzen te winnen, en hoe meer inzendingen, hoe beter wij kunnen doorgaan met katten te helpen, die ons zo nodig hebben..

Doe dus mee! Iris, oprichter Stichting Kattenhulp Griekenland