Gastenboek

Schrijf een nieuw bericht...
(269)
(159) Rob
zo, 23 augustus 2015 14:30

Vanmorgen een boot op het strand bij Long Beach aangekomen met ca 50 vluchtelingen, bizar hoor zo dichtbij !

Beste Rob,
Ja inderdaad bij Poquito Bar is een boot met vluchtelingen aangekomen. En dan word je zeker geconfronteerd met het vluchtelingen probleem. Ik begreep dat het om 35 vluchtelingen ging die verder goed zijn opgevangen. Maar het betekent wel dat je er direct mee te maken hebt.
Gelukkig is op Samos de opvang nog redelijk goed geregeld in tegenstelling tot Kos. Maar het is een spannende tijd.

Goede vakantie verder en groet, Ad

(158) Tosca
do, 13 augustus 2015 05:37

Wij komen net terug uit Kokkari, een prachtig plaatsje waar we al jaren komen. We hebben op e e n dag inderdaad vluchtelingen zien lopen op de doorgaande weg langs Kokkari, die kwamen van Karlovasi en waren lopend onderweg naar Samos stad, van waaruit ze naar Athene hopen verder te kunnen reizen. Dat is schrijnend, als je zelf lekker op vakantie bent. Maar het is duizend maal erger voor de vluchtelingen zelf. We hebben een Syrisch gezin met onze auto verder gebracht, zodat ze niet in de brandende zon hoefden te lopen. De vluchtelingen zijn niet opdringerig, het gezin was erg dankbaar voor een paar flessen water en wat te eten. We hebben een heel fijne vakantie gehad. Laten we niet wegkijken en elkaar, de Grieken en de vluchtelingen (die ene keer dat je hen ziet) vooral proberen te helpen.

Beste Tosca,

Wat een mooi verhaal over jullie betrokkenheid. Wij merken dat veel mensen hun medeleven tonen. Vanmorgen stond er een artikel in dagblad Trouw waarbij vakantiegangers op Kos hun vakantie met 17 dagen hadden verlengd om de vluchtelingen te helpen. Goede acties allemaal.
Toch wil ik één nuance plaatsen bij het meenemen van vluchtelingen in de huurauto. Dit wordt ten sterkste afgeraden. Wij hebben gehoord dat als de politie je aanhoudt je een flinke boete kunt krijgen. Dit vanwege de reden dat de vluchtelingen eerst gescreend moeten worden op hun gezondheid. Of dit in werkelijkheid nu nog gebeurt is de vraag. Diverse taxichauffeurs die vluchtelingen meenamen in hun taxi hebben hier problemen mee gekregen toen ze werden aangehouden door de politie.
Maar ik weet niet wat ik zelf zou doen.... misschien toch maar de kans wagen en deze mensen helpen....

Groet, Ad

(157) Ron
wo, 12 augustus 2015 17:10

Hallo allemaal, wij gaan medio september wederom naar Samos. Door de actuele berichtgeving over de enorme toevloed van vluchtelingen in de laatste maanden, vragen we ons af in hoeverre het "vakantie beeld" hierdoor wordt beinvloedt. Het is duidelijk waarom m.n. de vluchtelingen uit Syrie komen. Geen discussie over de ellende waarin ze zitten. Maar gaan we niet op vakantie voor genieten en plezier??
Hieronder een link van een m.i. eerlijk verhaal.

https://samoschronicles.wordpress.com/

Beste Ron,

Het is nu lastig om een duidelijk beeld te schetsen van de situatie rond de vluchtelingen. Een paar dagen geleden schreef ik dat het nog steeds 'meeviel' in de beleving van de toeristen. Echter, de situatie is snel aan het veranderen en wij krijgen ook berichten te horen dat toeristen de vluchtelingen steeds vaker tegenkomen. Of er sprake is van een tijdelijke extra toestroom vanwege het rustige weer op zee, of dat er sprake is van een tendens is ons niet duidelijk. Er is, in tegenstelling tot op Kos, op dit moment nog geen sprake van toenemende spanningen tussen de vluchtelingen en de autoriteiten.

Ik bemerk bij de plaatselijke bevolking wel ongerustheid en betrokkenheid. Het is bijna onmogelijk om deze toestroom in goede banen te leiden in een land wat er zelf ook niet goed voor staat. Toch zijn er inspanningen bij de lokale bevolking. Er wordt o.a. eten en kleding ingezameld.

Wij kunnen helaas geen advies geven wat je als 'bijna reiziger' het beste kunt doen. Onze vakantie zal zeker niet beïnvloed worden als wij vluchtelingen tegenkomen. Wij vertrouwen erop dat wij voldoende de balans tussen betrokken zijn bij het probleem en een positieve vakantiebeleving kunnen behouden. Hoe dat bij anderen is weten wij niet.

Wel is duidelijk dat alle Grieken enorm hun best doen om iedereen een fijne vakantie te laten beleven.

Wij wensen iedereen een goede vakantie toe.

Groet Arjanne en Ad

(156) Julia
di, 11 augustus 2015 17:36

Begin september gaan wij voor een weekje naar Kokkari. Wij hebben er beiden super veel zin in. Ik vraag me trouwens af of er plekjes zijn waar je een hele avond kunt tafelen en wat een hoog kaarslicht gehalte heeft .
Hebben jullie toevallig een idee.

Beste Julia,
Lang tafelen kun je vrijwel overal, behalve bij Meltemi omdat ze daar dubbele of driedubbele tafelbezetting hebben op een avond. Ze kunnen daar weleens lastig doen als je lang wil blijven zitten, tenzij je de 'laatste zit' hebt.

Maar de Griekse restaurants blinken niet uit in een hoog candlelight gehalte. Er zijn een paar restaurants die hieraan wel voldoen: Basilico (Italiaans) en Sofia's. Maar als het prachtig weer is en je kunt aan zee zitten, dan is vrijwel ieder restaurant verder geschikt.

Wil je goed tafelen met erg goede wijn erbij dan is Girasole (Italiaans) erg geschikt. Als één van de weinige restaurants worden alle, dus ook de rode, wijnen op de juiste temperatuur gehouden.

Net buiten Kokkari, maar wel even met de taxi of auto, is het heerlijke restaurant 'Donna Rossa' in Avlakia. Op alle punten een aanrader.

Mogelijk zijn we nog een 'topper' vergeten. Zeker is wel dat de service bij vrijwel alle restaurants goed is en de vriendelijkheid vanzelfsprekend is. Dan kan zelfs een diner in TL-licht toch romantisch zijn.... :)

Fijne vakantie!

(155) Annette de Rooij
ma, 10 augustus 2015 14:47

Goedendag,
Wij gaan volgende week voor de 4e keer naar Kokkari,heerlijk,maar ben heel benieuwd of wij daar ook te maken krijgen met bootvluchtelingen of is dat meer in Samos Stad,misschien weten jullie meer daarover, groetjes Annette

Beste Annette,
via de mail hebben wij veel vragen gekregen over de vluchtelingen. En dat is heel begrijpelijk, want Samos is één van de eilanden waar veel vluchtelingen aankomen.
Toch heb je er als toerist geen last van. Wat onze ervaring is, we waren in juni nog op Samos, en van wat we horen van anderen is dat toeristen zelden te maken hebben met aankomende vluchtelingen.
De meeste vluchtelingen worden op zee al onderschept en naar de opvang achter Samos stad gebracht. Het gebeurt weleens dat een bootje met vluchtelingen aankomt op het strand, maar dat is vrijwel altijd in de vroege ochtend schemering. Ook dan is de politie of de immigratiedienst er snel bij.
Van maar weinig mensen hebben wij gehoord over de laatste paar jaar dat vluchtelingen aankwamen op stranden waar toeristen aanwezig waren. En als dit gebeurt dan voelt dat misschien alleen ongemakkelijk aan. De vluchtelingen gedragen zich netjes.
Het kan weleens zijn dat je een groepje vluchtelingen langs de kant van de weg richting Samos stad ziet lopen. Als dit bekend is worden ze ook opgepikt door de politie.
Geenzins heeft het invloed op je vakantiebeleving, zo is onze ervaring en die van anderen.

Fijne vakantie alvast en veel plezier op Samos

Groet, Arjanne en Ad


(154) Jacquelien
do, 30 juli 2015 14:05
email

Hallo,

8 september zullen wij een weekje in Kokkari zijn.
Wat ik vragen wilde is het volgende. Kan je ook voor een aantal dagen een scooter huren? Of is een fiets fijner? En waar zou dit kunnen?
En zijn in Kokkari in september de restaurants allemaal nog wel open? Of loopt dit allemaal al af begin september?

Vriendelijke groeten, Jacquelien

Beste Jacquelien, De maand september is nog volop zomer en alles is dus open. Een scooter kun je per dag huren, dus ook voor een paar dagen. Een fiets raden wij niet aan tenzij je een geoefende fietser bent. Maar Samos is heuvelachtig wat het fietsen zwaar maakt.

Veel plezier alvast!
Groet Arjanne en Ad

(153) Marja
do, 23 juli 2015 20:23
email

Beste Arjanne en Ad,

Deze week brengen we onze vakantie door in Kokkari. Vandaag zagen we de zeeleeuw op Long Beach. Op uw site lazen we zeehond. Dat is echter niet het geval. Het is een zeerob, die behoort tot de zeeleeuwen ofwel tot de familie van de oorrrobben (uitwendige oren).
We hebben in ieder geval van het aanblik genoten.
Met vriendelijke groet,

Marja Altena

Beste Marja,
Dank voor de aanvulling. Dat wisten wij niet.
Groet Arjanne en Ad

(152) Ans Verhoef
wo, 22 juli 2015 08:28

Hallo,
Wij gaan 10-09 voor de 2e keer naar Stella Beach in Kokkari. Is ons zeeeer goed bevallen volgend jaar.
We hebben toen geprobeerd vanuit Samos-stad naar Turkije te gaan met de boot maar dit was zeer verwarrend. Lukte dus niet. Gaan er excursies vanuit Kokkari? En waar kun je dat boeken? Weten jullie evt een ongeveerprijs? Groetjes Joop en Ans

Beste Ans en Joop,
Bij Sofia Tours ( schuin tegenover de apotheek in Kokkari) kun je de excursie naar Turkije boeken. Je kunt alleen bootreis boeken of gecombineerd met bus en bezoek Efeze. Wat zeer de moeite waard is overigens. Maar de bazaar in Kusadasi is ook erg leuk.

Veel plezier, groet Arjanne en Ad

(151) Patrick en Suzan
do, 9 juli 2015 14:02

We zijn net terug uit Kokkari en hebben het erg goed naar 't zin gehad. Was fantastische vakantie tussen de aardige Grieken. Het was schijnbaar minder druk dan normaal, maar wij weten niet hoe druk het normaal is. Maar de Grieken zijn erg vriendelijk en daardoor is er verder niets te merken van de crisis. Was een heerlijke vakantie en Kokkari is een leuk plaatsje om heen te gaan, net groot genoeg en gezellig. Erg goede restaurants en veel afwisseling. Pleintje is leuk, daar valt altijd iets te beleven, echt Grieks sfeertje.
Zeker een aanrader en we gaan nog eens terug.

(150) Gerrie en Harma
do, 28 mei 2015 19:20
email

Dit jaar gaan wij voor het 8ste op één volgende jaar naar Kokkari, hotel Lambros. Daar voor gingen wij altijd naar een ander eiland. Na de eerste keer Kokkari wilden we gewoon nog een keer. Nu willen we alleen nog maar naar Kokkkari.
Hier vinden wij alles wat wij zoeken.
Heerlijk kiezelstrand pal voor de deur. Gezellig centrum en fijne boulevard op loopafstand. Kleinschalig en geen grote hotels.
Onze favoriete restaurants zijn: Ammos Plaz, Piccolo Porto, Prima Vera, La Casa en Kalamies.
Nog ruim 6 weken en dan mogen wij weer voor 2 weken genieten op ons favoriete plekje.


 Naam *
 E-mail
 Website
 Bericht *
* Verplicht

Anti-spam maatregel
Gelieve de tekst/cijfer-combinatie in het veld in te geven.
captcha